Blog

Kutyás Futás
2021. október 15. Megosztás
Kutyás Futás

Futás mint kardió edzés egy tökéletes választás.

 

Még tökéletesebb, ha egy edzőpartnerrel történik.

 

Régen a versenyzős időszakomban azért futottam, mert az edzésterv része volt a rendszeres futás mint kardió edzés.

Az edzésterv részeként megvolt adva hogy mikor és mennyit kell futnom, hogy hozzam a versenyformámat és verseny a súlyomat. A futás azelőtt nem volt a kedvenc elfoglaltságom, nem szerettem ezeket az edzéseket.

Mivel akkor a versenyekre való felkészülés szigorú edzésterv alapján történt számomra nem volt élvezetes a futás maga. Futás csak egy kardió és intervall jellegű edzés volt amit végig kellett csinálni(intervall futásról azaz kombinált nagy és mérsékelt intenzitású edzésekről egy másik bejegyzésben írok majd nektek).

Azonban az utóbbi években viszont egyre többet futok. Megszerettem ezt a fajta kardió edzésformát. Nem a kilométerekért, vagy az időeredményért. Sokkal inkább magamért és azért, mert akkor indulok el, amikor van egy szabad órám különösen akkor amikor az agyamnak és a lelkemnek is szüksége van rá.

Három gyermek és munka mellett nagyon nehezen tudom edzéstervben az előre lefixált időpontokat tartani. És az bizony nem jó ha potyára vár az edzőm.

Nyílván a futás önmagában nem helyettesíti a célzott edzéseket, azonban amikor el tudok menni futni, akkor sokkal hatékonyabban ki tudom használni az edzésre szánt időmet.

Egyedül viszont sokkal kevésbé élvezem a futást, ezért amikor csak tehetem a kutyámmal, indulok útra.

Az én edzőpartnerem egy amstaff (amerikai Staffordshire terrier).

Stafi mint egy terminátor :), sosem adja fel, mindig húz, és végigcsinálja azt, amit kérek tőle.

Tekintélyt parancsoló kiállása garancia hogy nem „zavarnak” meg futás közben. Mindamellett egy végtelenűl kedves, gyermekbarát eb.

Igazi társ  aki nagyon tud motiválni! Szeretjük együtt felfedezni Fót Somlyó-hegy környékét.  Mindig örül nekem és szeret velem "dolgozni",  nem mellesleg nagyon vigyáz rám.

Javaslom kutyás futást mindenkinek akár az edzőtermi vagy az otthoni edzés, kardió edzés kiegészítőjeként.

Felszerelést nem kell túlzásba vinni: nekem a kutyahám és egy flexibilis futó póráz, ami bevált a futás kutyával feladathoz talán egy jutalomfalat tartó ami extrán még beszerezhető.

 

Mezei Eszter,