Blog

Fenék Edzés Otthon
2022. január 10. fenék edzés Megosztás
Fenék Edzés Otthon

A szép formás fenék -ért legtöbbünknek bizony keményen meg kell dolgozni. A formás fenék a  musculus gluteus maximusnak, azaz a nagy farizomnak köszönheti alakját.

A formás fenék egyenlő farizom edzéssel!

A farizom feladatának köszönhetően nagy tömegű, nagy erőkifejtésre képes izom, sok tapadási helyen lévő izomkötegek formálódnak egybe és teszik a feneket formássá. Mivel nagytömegű izom, így annak egyetlen alakformálási módja, a farizom növelése fenék edzés.

Tehát ha eredményt akarunk elérni, formás feneket szeretnénkkénytelenek vagyunk rendszeresen, akár súlyokkal keményen edzeni.  Nincsenek csodák vagy varázs gyakorlatok (sem pedig tabletták) amivel edzés izomláz-fájdalom munka nélkül eredményt, azaz szép, kerek feneket lehetne elérni.

Fontos tudni, ha izmot akarsz növeli akkor a megfelelő fehérjebevitel elengedhetetlen. A fehérje az izmok építőanyaga, így ha nem eszel elég fehérjét, nem fog növekedni az izomzatod.

Nehéz olyan gyakorlatokat összeállítani és nem is érdemes, ami kizárólag fenékedzés csak a far fenék izomzatát mozgatja meg.

Jó hír, hogy kevés olyan edzés gyakorlat van, ahol valamilyen formában ne dolgozna a combizom és a farizom együtt. 

Legjobb fenék edzés, farizom erőstő gyakorlat a guggolás és a kitörés, amelyeket akár eszköz nélkül is végezhetsz. A guggolásnál (lábizom és fenek edzés ) intenzitását „beállíthatod” módosíthatod a lábfejek zártságával: Ha közelebb vannak a lábfejek, akkor inkább a négyfejű combizom dolgozik. Ha távolítod egymástól a lábfejeket akkor és inkább felsőcomb majd farizom azaz a fenék edzés fog jobban érvényesülni(fontos hogy mindvégig egyenesen a súlypont tengelyében maradjon a hát, kímélve a gerinc-medence csigolyák ízületeit)

Igen sokféle, gyakorlat közül lehet válogatni amire szükség is van ugyanis a farizomzat kialakításához többrétegű sokféle irányú- tapadású izomcsoport megmozgatására edzésére van szükség.

Jól lehet használni a gumiszalagos edzéseket farizom erősítésre formálásra.

 

 

A nők inkább hajlamosak a csípőre, medencetájékra és a combokra hízni. Bár lokális fogyás nincs, azaz alkatunknak megfelelően tudunk fogyni(és hízni is) mindenhonnan egyszerre.

Nagy tömegű izomzat esetében jó eredményeket lehet elérni kardió és intervall edzésekkel.

Javaslom a megújult edzés videótárból válogatva az alakformáló intervall edzéseket az otthoni edzésekhez.

Nők esetében hatásos fenék edzés és zsírégető módszer hetente háromszori 45 perces online otthoni edzések melyekkel látványos eredményeket lehet elérni persze megfelelő étkezéssel kombinálva.

 

Jó Edzést!

Mezei Eszter