Blog

Gerinctréning Sorozat a Videótárban
Gerinctréning Sorozat a Videótárban

Gondoltál már arra hogy jó lenne egy olyan program, ami megadja az alapokat a biztonságos újrakezdéshez?

Ha el akarsz kezdeni edzeni, formába szeretnél lendülni akkor 6 hetes gerinctréning programban lépésről lépésre próbálom megmutatni neked, hogyan kezdj el sérülésmentesen újra edzeni.

Minden hétre más és más feladatokkal 30 perces edzés sorozat. Ajánlom a gerinctréning sorozatot hát és derék bántalmak, különösen ülő munka utáni rendszeres átmozgatásra, nyújtásra.

 

 

3 szempont szerint építettem fel a programot:

Első lépés a Mobilizálás.

A mobilis ízületek az egészséges és fájdalommentes élethez - mozgáshoz elengedhetetlenek. Itt a tehermentesített ízületet teljes mozgástartományban átmozgatjuk, „beolajozzuk”. Ennek hatására az gerinc derékon csípőn tapadó izmok vérellátottsága nő a keringés megemelkedik és az ízület belső terében lévő folyadék egyenletesen fog eloszlani. Az izmok pillanatnyi merevsége engedni fog így a mozgás könnyebbnek érződik.

Második lépésben a központ – core izmok bekapcsolása a munkába.

A core izom/fűző bekapcsolása elengedhetetlen a sérülésmentes mozgáshoz.

Fő hangsúlyt kap a haránt hasizom ( transversus abdominis ), mélyhátizmok ( multifidusok ) erősítése. Ezenfelül szót ejtünk gyakorlatok közbeni helyes légzés fontosságáról. Azt fogod észrevenni magadon, hogy sokkal szebb lesz a tartásod, a hasfalad laposodik és stabilabbnak érzed magad mozgás közben.

Harmadik lépés a mindennapos mozgásminták bemutatása és újra tanulása.

Miután megtanultad, hogy tartsd magad, hogyan lélegezz, kellően bejáratódtak az ízületeid, akkor kezdünk el guggolni, kitörni, felhúzni, emelni.  

Egymásra épülnek a gerinc edzés videó anyagok. Minél többször tudod megcsinálni egy héten, annál hatásosabb a program, annál jobban fognak berögződni a mozdulatok, tartások.

Az otthoni edzés előnye hogy az online gerinctréning videókkal a magad tempójában tudsz haladni a neked megfelelő időben!

Ha már bátrabban mozogsz, akkor ajánlom a kipróbálásra a többi mozgásformát is!

A 6hetes gerinctréning sorozat előfizetéssel érhető ell a edzés videótárban.

Üdv,

Eszti